Från hockey-giggare till ledande innovativ entreprenör inom Gig-ekonomin

Från hockey-giggare till ledande innovativ entreprenör inom Gig-ekonomin

Jesper Frey Morin, CEO och delägare av NXT Interim & NXT Rekrytering, är enligt honom själv en fd ”medioker” ishockeyspelare, då som Jesper Morin. Dock värvades han ändå till några elitklubbar och var även proffs utomlands under några år. Till sin hjälp hade han en agent vid sin sida som hjälpte till med nya möjligheter, klubbval, löneanspråk, avtalsskrivning mm. Agenten förde hans talan, visste hur han tänkte, vad han ville och hade de rätta kontakterna, där han presenterade Jesper som förstärkning till laget.

Detta affärsupplägg har han tagit med sig in i rekrytering- och interims värden efter att själv jobbat i branschen under 15 år. Insikten blev, efter att ha jobbat med affärs- och organisationsutveckling samt tillsatt ett flertal seniora kompetenser och specialister, att han uppmärksammade en tilltagande önskan om att fler och fler specialister ville bli egna konsulter men kanske inte riktigt brann för att leta nya uppdrag och hantera all administration som det medförde.

Behovet och önskan från uppdragsgivaren var dock kvar i att de ville ha konsulter som tillhörde något större, oftast fast anställda, som en trygghet.

Så skapades en unik paketering och ett affärsupplägg där den egna företagaren får hjälp med att sälja in nya uppdrag av en GIG-Manager, reducering av administration, fri sjukförsäkring och låna arbetsyta. Konsulten kan arbeta på moderna kontor som stolt visas upp med bra uppkoppling för dagens digitala möten. Man får även ett exklusivt medlemskort som förgyller konsultens vardag var de än befinner sig i Sverige.

Till förhandlade medlemspriser kan de bo på fina hotell, köpa bilar, gå på event, utbilda sig, köpa glasögon, få personlig konsultation med pensioner, försäkringar och kapitalförvaltning.

Syftet är att förenkla, trygga och förgylla våra konsulters vardag samtidigt som kunden kan känna sig trygg med att anlita egenföretagare. Konsulterna får göra det som de är bäst på samtidigt som de blir behandlade som proffs där vi sköter det praktiska. De får dessutom mer betalt då vi endast har vårt agentarvode emellan. Så blir det ekonomiskt fördelaktigt för både kund och konsult säger Jesper”.

Pandemin är hemsk men skjutsar även på Gig-ekonomins utveckling,  vi har sett en klart ökad ström av både företag och nya egenföretagare som vill samarbeta med oss, säger Jesper

Intresset för egenanställning har ökat kraftigt de senaste åren. 25 procent av svenskarna uppger 2020 att de är intresserade av egenanställning jämfört med 14 procent 2016. Samtidigt minskar gruppen som inte kan tänka sig egenanställning markant, till 32 procent från 47 procent. Det visar en ny undersökning som genomförts av Nepa på uppdrag av Frilans Finans.

GIG ekonomin är här för att stanna och vi på NXT Interim och NXT Rekrytering ska gå från att vara en utmananare i branschen till de företag som alla vill slå, säger han offensivt men ödmjukt med glimten i ögat.

”Vårt framgångs DNA ligger i att vi vänder på processerna och konsulterna får göra det dom själva är bäst på samtidigt som kunden känner sig trygg att anlita egenföretagare. Vi har idag 25 tecknade ramavtal samt 15 hängavtal som vi presenterar för våra konsulter när de ska göra sina val” avslutar han