Lär känna Annika Svanström vår Managing Director och VD för Stockholm Mälardalen

Lär känna Annika Svanström vår Managing Director och VD för Stockholm Mälardalen

Annika kom till NXT Interim för drygt ett år sedan, då som Gig-Manager men fick efter en kort period rollen som Managing Director och VD. En utmanande roll att bygga bolag mitt i en pandemi, men som Annika gjort med bravur. Här får vi en liten inblick hos Annika.

Du har varit på NXT Interim och NXT Rekrytering i ett drygt år, berätta om ditt första år?
Tufft att vara i rekryteringsbranschen generellt i början av pandemin, men jag har dragit nytta av min fighting-spirit och självledarskap. Möjligheten att få lära mig både konsultaffären och att få förtroendet att bli VD har också gett enorm energi. Det har varit utmanande, inspirerande och väldigt kul! Nu skördar vi efter vårt hårda arbete och närvaro hos kandidater med att slå all-time high varje månad sedan oktober.

 

Vad var det som avgjorde ditt val till NXT Interim?
Jag såg verktygen och strukturen som passade mitt sätt att jobba och jag fann ett starkt förtroende för ägare och kollegor.

 

Vad betyder ordet Gig-ekonomi för dig?
Framtidens effektivaste lösning för kompetensförsörjning och tillväxt. Framför allt av seniora specialister.

 

Vad är det bästa med att vara på NXT Interim?
Som rekryteringskonsult och Gig-manager skulle jag säga möjlighet till flexibilitet att skapa din egen framgång.

Sedan är det även väldigt spännande att driva en tillväxt med hjälp av tidigare erfarenheter. Sist men inte minst är det väldigt roligt att hjälpa en kandidat till sin nästa dröm-roll.

 

Om du skulle vara konsult, varför skulle du välja NXT Interim?
Vår paketering där vi låter specialisterna göra det de är bäst på! Våra Gig-Managers engagemang i att kontinuerligt hitta spännande utmaningar samt de förmåner vi ger konsulten via vårt medlemskort. De får t ex sjukförsäkring och en privatekonomisk rådgivare samt rabatter på utbildning, glasögon och hotell mm. De kan t o m få sin ersättning på dagen om de vill.

 

Om du var kund, varför skulle du välja NXT Interim & NXT Rekrytering?
Vårt gedigna engagemang i våra nätverk som skapar vassa kandidater. Vi är seniora konsulter som är specialister på specialister och ger alltid kunden det lilla extra.

 

Vilka är dina viktigaste frågor till kandidater?
Hur har du skapat ett värde eller gjort positivt avtryck hos din förra arbetsgivare, och vad behöver du för verktyg eller kollegor i ditt team för att leverera bästa resultat.

 

Vad gör du på fritiden när du inte är på NXT Interim
Dansar, promenerar i alla väder och umgås med människor som ger energi och värme.

 

Har du någon dold talang?
Jag är riktigt vass på att göra glass-tårtor 😊

 

Hur ser din organisation ut idag?
Vi är fyra personer på Stockholmskontoret tillsammans med ledning och är i behov av en till två nya Gig-managers/agenter för att kunna bemöta våra kunders förfrågningar.

 

Hur ser du på din region på NXT Interim ut om 5 år?
Det nya normala arbetslivet med hybrida arbetsplatser i kombination med infrastrukturens utveckling tror jag urbaniseringen bromsas, och det blir istället en sk ruralisering. Regionens gränser kommer suddas ut en aning men jag ser att vi kommer ha kontor bl a Linköping, Örebro, Västerås och Sundsvall.

Vi kommer vara ett av de självklara valet för företag som vill skapa tillväxt och bli konkurrenskraftiga med rätt medarbetare.