Antalet nyregistrerade företag i Sverige skjuter i höjden 2020, enligt statistik från Bolagsverket.

Antalet nyregistrerade företag i Sverige skjuter i höjden 2020, enligt statistik från Bolagsverket.

Nya registrerade företag ökade med 35 procent i juli 2020 jämfört med samma månad året innan.

Svenska medborgare med svensk bakgrund gör det för att de har, och tar möjligheten att förvekliga drömmar. Svenska medborgare med utländsk bakgrund gör det för att man måste.

Enligt Cool Companys ”frilansbarometern” förutspås IT-branschen vara den mest växande inom egenföretagande och interimsuppdrag under 2021. Kompetenser som It-konsult på managermentnivå, marknadsföringskonsult och PR-konsult finns på 10-topp-listan, men även webbdesigner ses som en fortsatt efterfrågad kompetens under 2021. Detta är baserat på data för ökning i totalt fakturavärde mellan april – dec 2019 jämfört med samma period 2020

GIG-ekonomin, som redan innan pandemin var på uppgång har fått en skjuts;

I en värld där företag och organisationer ska både ställa om sina verksamheter och fortsätta sin digitaliseringsresa ökar behovet av att snabbt få in tillfällig kompetens i form av specialister och support för att sätta projekt och nya verksamheter i hamn, utan att dra på sig långsiktiga kostnader i form av att anställa personal. GIG-Manager är enligt Trygghetsrådet TSR framtidsyrke nummer 2, år 2021.

NXT Interim och NXT Rekrytering  märker detta tydligt. De har GIG-managers som hjälper specialister i form av egenföretagare inom HR, IT och Ekonomi med att hitta rätt uppdrag genom att vara deras agenter. Företaget startade 2018 och har en unik paketering i sin affärsidé. De hjälper dem med att bygga upp sina egna företag och varumärken. Specialisterna får göra det som de är bäst på, resten sköter NXT Interim. De har skapat flera förmånliga och exklusiva erbjudanden som förgyller företagarens vardag, Tex har de tillsammans med en partner tagit fram en gynnsam sjukförsäkring för egna företagare som hela branschen kan ta del av.

– Under pandemin har vi sett en klart ökad ström av både företag och nya egenföretagare som vill samarbeta med oss, säger Jesper Frey Morin, CEO, på NXT Interim och NXT Rekrytering.

– Branschen inom personalförsörjning har under en tid, och är just nu, under förändring. Personalen vill vara mer flexibel och kunna styra sin vardag, vilket också skjutsas på då distansarbete och flexibla arbetstider blivit legitimt år 2021, avslutar han.